В блоге пишу свои достижения, неудачи или описываю события, которые имеют какое-то значение в моей жизни.

25 сентября 2007

"Супер" сложное задание по историе

В школе уроков мне задали "выше антен на крыше" этот фразеологизм я сам придумало. Ана самом деле задали "всего ниже канализации ничего", тоже сам придумал. Теперь про уроки.
По истории задали 6 А4 страниц с русского на украинский перевести. Что бы показать вам сколько это примерно, я буду в последующих постах давать маленькую справку по истории, что обозначает тот, или этот, или другой, или не этот, или третий термин в истории.

Справка по истории (уже переведина МНОЮ на украинский, ексли есть ошибки поправляйте)
Тема: «Вступ до історії стародавнього світу. Відлік часу в історії»

Цивілізація –1)синонім до слова культура; 2)ступень розвитку суспільства, який настає після дикунства та варварства; 3)історичний тип культури, обмежений у часі та просторі.

Стародавній світ – найбільший період в історії людства, який розпочався з виникнення людини та продовжувався до знищення римської імперії (5 ст. н.е.)і тривав декілька мільйонів років.

Історія – це комплекс наук, які вивчають минуле людства.

Історичні джерела – це документи, предмети та пам’ятки виготовлені людиною, які дають змогу краще вивчати минуле людства.
Речові джерела – це предмети минулого людей, все, що зберігає відбитки людської діяльності.

Письмові джерела – це листи, документи і т.п., те що залишили після себе люди в письмовому виді.
Усні джерела – це пісні, обряди, традиції і т.д., те що збереглося в народі та передається з покоління в покоління.

Археологія – наука, яка вивчає історичне минуле людства по історичним пам’яткам, які знаходять головним образом при розкопках.

Експонат – речі та документи , виставлені у музеї.

Археологічна культура – сукупність історичних джерел, котрі відносяться до одного часу, знайдені археологами на єдиній території, мають місцеві особливості та дають інформацію о житті стародавніх людей. (Найвідоміші в Україні – дніпродонецька та трипільська арх. культури).

Археологічні пам’ятки – предмети виготовлені людиною в давнину. Споруди або погребіння, котрі збереглися на поверхні землі або під водою, які є предметом археологічного дослідження.

Етнографія – наука, яка вивчає традиції народів, їх матеріальну та духовну культуру.

Антропологія – наука, що вивчає походження й розвиток людини.

Это была справка по истории
Читать далее