В блоге пишу свои достижения, неудачи или описываю события, которые имеют какое-то значение в моей жизни.

27 сентября 2007

Пластиковые окна… Зачем? Можно и без них!

Пластиковые окна… Зачем? Можно и без них!

С такими словами строители заканчивают муровать окна в будущем торговом центре. И главное, все эти действия происходят на рынке пластиковых окон, то есть весь рынок «из конкурентов» по пластиковым окнам. А люди идут и слышат «пластиковые окна… Зачем? Можно и без них!» И не покупают пластиковые окна, а оставляют старые, ну или вообще просят «пластиковые окна… Зачем? Можно и без них!» (то есть строителей) замуровать и им окна.


Вывод: если заработать миллион на пластиковых окнах, не приходите на рынок, на котором все продают пластиковые окна, а в каком-нибудь уютном уголке города продавайте свои пластиковые окна
Читать далее

Как я написал несколько контрольных

У нас уже прошло три контрольных роботы. Одна по английскому, вторая по украинскому языку и третья по математике. Оценки такие:

Английский - 11
Украинский - две оценки - первая за диктант, вторая за дополнительное задание 8/10=18/2= 9 баллов
Математика - еще не проверили :(

Как я и обещал,
Справка по истории (термины)

Тема: «Життя людей у стародавні часи»


Австралопітек – людиноподібна тварина, яка перейшла до прямої ходи, вона виникла приблизно 4,5 мільйонів років тому.

Пітекантроп – людино подібна істота, фізичний тип після австралопітека. Існувала приблизно
1,5-1млн р. тому. Вчені дали назву пітекантропу «людина рівностояча».

Дикунство – період в історії, котрий захватує час від появи людини, до появи держави. Характерно: а) загальна власність на знаряддя праці та продукти харчування; б) спільні старання відносно полювання та отримання їжі; в) наявність примітивних знарядь праці.

Первісні люди – люди, які виділились серед тваринного світу приблизно 2-4 млн. років тому та жили вони первісним строєм. На території України первісні люди почали розселятись приблизно 1 мільйон років тому.

Первісне стадо – умовна назва людських суспільств, в яких жили первісні люди з моменту виділення людини серед тваринного світу й до формування родових общин. (Первісне стадо – непостійний гурт, який виникає й розпадається в залежності від зовнішніх обставин).

Кам’яний вік – період в історії людства, в час якого знаряддя праці та зброя виготовлялася з каменя, дерева та костей.

Палеоліт – давній кам’яний вік, який характеризується наявністю первісних людей, які використовували оббиті кременеві знаряддя праці та займались полюванням та збиральництвом. Цей період був від 1 млн. до 10 тис. років до н. е.

Мезоліт – середній кам’яний вік, котрий тривав від 10 тис. до 7 тис років до н. е.

Неоліт – новий кам’яний вік, характеризується наявністю людини сучасного типу, використанням виключно кременевих, кам’яних, кістяних знарядь праці, виготовлених з використанням техніки свердління, пиляння та шліфування; розповсюдженням глиняної посуди. Тривав від 6 до 4 тис років до н. е., період переходу від риболовства до полювання, землеробству та скотарству.

Неолітична революція – глибокі зміни в житті первісних людей, які були в за часів неоліту і мета була така: появлення землеробства та скотарства, нових і більш досконалих знарядь праці, виготовлених з використанням техніки свердління, пиляння та шліфування; розповсюдженням ремесла (гончарного, ткацького).

Енеоліт – мідно-кам’яний вік, епоха переходу від кам’яного до бронзового віку. Тривав від 4-3 тис років до н.е.

Бронзовий вік – час в історії людства , зв’язаний з винаходом бронзи (сплава міді та олова) та значним розповсюдженням виготовлених з неї знарядь праці. На Україні починається в перших віках 1-2 тис. до н.е. і закінчується у початку 1 тис. до н.е. з винаходом залізних виробів.

Залізний вік – історичний період, який характеризується початком обробки заліза та виготовленням з нього зброї і знарядь праці. Починається 1 тис років до н.е.

Знаряддя праці – предмети, виготовлені людиною та призначені для отримання їжі.

Людина вміла – назва первісної людини, який вміє виготовляти примітивні знаряддя праці.

Людина розумна – людина сучасного типу, яка з’явилась приблизно 40 тис років по тому. Це кроманьйонець. У людей цього типу на зміну людському стаду приходять родові відносини.

Это была спрака по истории написаная МНОЮ

Справку, будьте добры, не не копировать для "повески у себя на блоге". Если для личных целей, но не для инета - пожалуйста я не против.
Читать далее